A ginkgo biloba, az univerzális csodaszer

A ginkgo biloba és az idegrendszer védelme

2017. december 09. 11:31 - paugezu

Mindannyian szeretnénk, hogy fiatalosan nézzünk ki, a bőrünk ép és egészséges, idegrendszerünk pedig friss maradjon nagyon sokáig. Azonban ehhez fontos, hogy tegyünk is különféle erőfeszítéseket. Lehetséges tehát, hogy bizonyos készítményekkel és növényi kivonatokkal tökéletesítsük a memóriánkat a páfrányfenyő megfelelő adagolásának köszönhetően.

ginkgo16.jpeg

A tudomány már felismerte, hogy a páfrányfenyő kiválóan alkalmas a memória fokozására, illetve a vérkeringési zavarok és az időskorban jelentkező memóriavesztés kezelésére is. A páfrányfenyő tehát igen komoly segítséget nyújt a memória fokozásában. A kínai tradicionális orvosok és gyógynövényszakértők a ginkgo biloba levelében olyen terpenoidokat  és flavonoid glikozidokat találtak, melyekről bebizonyosodott, hogy igen eredményesen képesek serkenteni az agyműködést. A ginkgo biloba DHA-t is tartalmaz, ami egy nagyon fontos omega-3 sírsav, ami nagy koncentrációban van jelen az emberi agyban is, mivel ott számos funkciót el kell látnia. Ezenkívül a ginkgo bilobában számos olyan összetevő van jelen, melyek képesek az agyi neuronok működésén javítani: például ilyen a hosphatidylserin.

500 évvel ezelőtt az embereknek még a nyers ginkgo biloba leveleket kellett elfogyasztaniuk e hatás elérése érdekében, azonban most már e növényi kivonatok kiegészítők formájában is kaphatók, így mindennap ugyanakkora mennyiséget tudunk elfogyasztani ebből a csodálatos növényből.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ginkgo-biloba.blog.hu/api/trackback/id/tr187064205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása