A ginkgo biloba, az univerzális csodaszer

A ginkgo biloba hatása a dopamin szintre

2017. október 12. 12:30 - paugezu

Ginkgo_Biloba_extract.jpgA ginkgo bilobát a kínaiak már évezredek óta használják, az európai kutatók pedig csak nemrégiben figyeltek fel a növény jótékony hatásaira. A kutatások kimutatták, hogy a ginkgo biloba több előnye mellett a dopamin szintre is jó hatással van, így rendszeres fogyasztásával megelőzhetőek az olyan betegségek, mint az ADHD és a Parkinson-kór.

Az agy kémiai hírvivőket használ - így például a dopamint - hogy szabályozza a fizikai és szellemi funkciókat. Joseph Carver pszichológus szerint a dopamin különösen fontos szerepet játszik a motorikus mozgások és a mentális folyamatok szabályozásában. Az alacsony szintű dopami következtében tehát szellemi és fizikai sérülések is bekövetkezhetnek az emberi szervezetben. A ginkgo biloba azonban képes növelni a dopamin aktivitását, így azok tovább megmaradnak az agyban. A ginkgo biloba kivonat úgy viselkedik a szervezetben, mint egy monoamin-oxidáz inhibitor, ami képes csökkenteni a monoamin-oxidáz szintjét az agyban, ami egyébként a dopamin szintjének csökkenését eredményezni. A ginkgo biloba tehát a monoamin-oxidáz szintjét csökkentve képes fenntartani a megfelelő dopamin szintet.

A kutatások már többször igazolták, hogy a ginkgo biloba javítja a mentális képességeket az egészséges felnőttek esetében. De az is igaz, hogy az időskori demenciát is késleltetik. A ginkgo biloba dopamin növelő hatásának köszönhetően a Parkinson-kór kezelésében is hatékonynak mutatkozik. Egy 2005-ös patkényokon végzett kísérlet igazolta ezt a hatását. 2001-ben amerikai kutatók pedig azt bizonyították be, hogy a ginkgo biloba a figyelemhiányos hiperaktivitási rendellenességet is hatékonyan kezeli.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ginkgo-biloba.blog.hu/api/trackback/id/tr475106306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása