A ginkgo biloba, az univerzális csodaszer

Ginkgo Biloba előnyei

2017. június 29. 09:46 - paugezu

A ginkgo biloba nyújtotta előnyök rendkívül sokrétűek, és ezek szinte mindegyike tudományosan igazoltak is, éppen ezért nem véletlen, hogy a ginkgo biloba felhasználása szerte a világon ismert. A ginkgo biloba kiválóan alkalmas számos egészségügyi ellátás esetében, de ezek közül sajnos csak néhány "áll reflektorfényben", azért érdemes lenne beszélni részletesebben is róluk.

A nyugati világ csak az elmúlt két évtizedben fedezte fel ezt a csodálatos növényt, a kínaiak azonban gyakorlatilag egész életükben ginkgo biloba fák között éltek. A ginkgo bilobának rengeteg alkalmazása ismert, és miután szembesültünk ezekkel, bizonyos, hogy mi is beszerezzük ezt a csodálatos gyógynövényt különféle kiegészítők formájában.

ginko1.jpg

Pre premenstruációs szindróma (PMS), szezonális affektív zavar (SAD) és a depresszió

Azok számára, akik téli depresszióban vagy más szezonális hatásoktól szenvednek, a ginkgo biloba némi segítséget nyújthat ezek kezelésében. Ezenfelül a nők esetében a ginkgo biloba még számos előnyt nyújthat, hiszen enyhíti az emlő érzékenységét, a premenstruációs szindróma tüneteit, illetve a változó kor következtében jelentkező zavarokat is. A ginkgo bilobában van egy enyhe nyugtató hatása, így akkor is jól jön, ha némiképp zaklatottak vagyunk.

A makula degeneráció, retinopátia és glaukóma

Ginkgo biloba jelentős növekedéshez vezet a periférikus területek vérellátásában is, legyen szó a lábunkról vagy akár a szemünkről. Ezenfelül normalizálja a szemen belüli nyomást is.

Raynaud-jelenség

A Raynaud-féle betegség egy olyan probléma, melynek következményeképpen a lábujjak és az ujjak állandóan hidegek, mivel azokban a véráramlás nem jól működik, a ginkgo biloba azonban képes jelentősen javítani a mikrokeringést.

Memória zavarok

A memória elvesztése sokszor annak a következménye, hogy az agy vérkeringése romlik. A ginkgo biloba javítja a vér áramlását az agyban, valamint növeli az általános keringést. A ginkgo biloba hatására kitágulnak az erek, ahol azután a vér könnyebben át tud jutni. Ez a gyógynövény szintén megváltoztatja a vérlemezkék működését is, amik fontos szerepet játszanak a véralvadásban. Éppen emiatt nem szabad vérhígítókkal együtt szedni, mivel ha vérzés lép fel, akkor az alvadási idő hosszabb lesz. Ugyanakkor a ginkgo biloba képes megakadályozni a vérrögök megjelenését az erekben, így a stroke és a szívroham előfordulása csökkenthető.

A ginkgo biloba és az Alzheimer-kór

A gingko bilobáról bebizonyosodott az is, hogy a különböző kognitív zavarokat is képes kezelni. A Maryland Egyetem Orvosi Központjának kutatói rávilágítottak arra, hogy a ginkgo biloba képes megvédeni a létfontosságú idegsejteket, így véd az időskori kognitív károsodással szemben, illetve az Alzheimer-kór is megelőzhető rendszeres fogyasztása segítségével. A ginkgo biloba pozitívan hat a gondolkodásra, a memóriát nagymértékben fejleszti, így időskorban igencsak ajánlott a fogyasztása.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ginkgo-biloba.blog.hu/api/trackback/id/tr8412387121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása