A ginkgo biloba, az univerzális csodaszer

Tea készítése ginkgo bilobából

2017. november 10. 10:16 - paugezu

gingko3.jpgA ginkgo biloba egy hagyományos gyógynövény, ami segíthet javítani a véráramlást az egész szervezetben, emellett nagymértékben javítja a memóriát is. A ginkgo fa a világ legidősebb fafajai közé tartozik, leveleiben két nagyon fontos hatóanyag, a flavonoidok és a terpenoidok találhatóak, amik a Maryland Egyetem Orvosi Központja kutatói szerint erős antioxidáns tulajdonságokkal bírnak. A ginkgo bilobát beszerezhetjük kapszula, tabletta, folyékony kivonatok és standardizált kivonatok formájában is. De felhasználhatjuk a ginkgo biloba leveleit is, hogy teát készítsünk ebből a növényből. Forduljunk orvoshoz, mielőtt el kezdjük rendszeresen fogyasztani a ginkgo bilobából készített teát, mert ritka esetekben kölcsönhatásba léphet bizonyos gyógyszerekkel és krónikus betegségeket is kiválthat. 

1. lépés

Vásároljunk szárított ginkgo biloba leveleket, amikből elkészíthetjük a teánkat. A szárított ginkgo levelek beszerezhetőek a bioboltokban, a webáruházakban vagy a teaboltokban is. Online a legkönnyebb elérni őket.

2. lépés

Forraljunk vizet mikrohullámú sütőben vagy a tűzhelyen. Öntsük a vizet a pohárba és adjunk hozzá 2 teáskanál szárított ginkgo biloba levelet.

3. lépés

Hagyjuk a teát kiázni 10 percen át. Szűrjük le a teát, hogy eltávolítsuk a ginkgo biloba leveleket. Édesítsük a teát cukorral vagy mézzel, ha igényeljük.

4. lépés

Igyunk naponta 1-2 csésze ginkgo teát, hogy ilyen módon javítsuk a memóriát és a koncentrációt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ginkgo-biloba.blog.hu/api/trackback/id/tr805230947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása