A ginkgo biloba, az univerzális csodaszer

Ginkgo Bilobáról

2017. szeptember 01. 11:01 - paugezu

A ginkgo biloba az egyik legrégebbi fafajta. Képes akár 1000 évet is elélni, illetve magassága is elérheti a 120 métert. A ginkgo bilobának rövid ágai vannak, rajta nőnek a legyező alakú levelek, illetve az ehetetlen gyümölcse, amelynek meglehetősen erős és intenzív szaga van. A kínaiak évszázadok óta használják ezt a gyógynövényt, de most már a modern kutatás is felfedezte a ginkgo biloba előnyeit - a nyugati kutatások középpontjában a standardizált kivonatok állnak, amelyeket a szárított zöld levelekből készítenek el.

A beporzás egy bonyolult folyamat, azonban megérteni azt nagyon fontos, tekintve, hogy nagyon hasonlóan működik ez az emberek és a növények esetében. A ginkgo biloba fák esetében is vannak különféle reprodukciós egységek, vannak női és hímnemű fák, melyek közösen képesek csak a szaporodásra.

A petesejt

A női fa a száron produkál "ovulációt". A ginkgo biloba egy nyitvatermő, így a magot csak egy forgács veszi körül. A ginkgo biloba magjának szaga egészen elviselhetetlen, az avas vajra emlékeztet, amely a húsos maghéjból nő ki. A ginkgo bilobánál ez a pete, ami kezdetben zöld színű, de idővel zöldessárgává válik, végül narancs és barna lesz. Mivel sokkal megbízhatóbban képes napos helyzetben szaporodni, ezért a ginkgo biloba gyümölcse tavasszal érik be.

A spermiumok

A spermiumok a ginkgo bilobán kúp alakúak. A pollen nagyon hasonlít a barkához, a barka rejti magában a férfi ivarszerveket, amelyek körülbelül szintén tavasszal állnak készen.

A beporzás

A beporzás széllel történik. A ginkgo biloba megtermékenyítése a fán történik. A sikeres megtermékenyítés akkor történik meg, ha a női és férfi nemű fák egymás közelébe kerülnek elültetésre. A megtermékenyítés során a ginkgo biloba fáról leesik az emberió, majd a szél felkapja, hogy új helyre szállítsa azt. A folyamat egy természetes állapot, az új helyen körülbelül 20-30 év alatt teljesen kifejlődik az adott fa.

memoria.jpeg

A ginkgo biloba kiegészítők standardizált ginkgo biloba kivonatot tartalmaznak, amelyek hozzájárulnak, hogy a szervezetben általában javuljon a vérkeringés, ami a szervek jobb működéséhez vezet, így javul a memória, a végtagok működése, a stroke-ból való felépülés lehetősége megnő, az erek antioxidánsokkal, a vér pedig oxigénnel telik meg, így csökkennek az olyan tünetek is, amelyek a premenstruációs szindróma vagy az Alzheimer-kór során lépnek fel. A ginkgo biloba védelmet nyújt a szabad gyökök káros hatásaival szemben is. Ezek a kiegészítők egyaránt ajánlottak fizikai és mentális problémák kezelésére is, jól működik például a nehéz fizikai munka esetében, a sportolás előtt és után, a stressz, a memóriazavar, az időskori dementia kezelésében is. Jótékony hatással van azokra az emberekre is, akik hideg végtagokkal rendelkeznek, illetve azoknak is, akik csak optimalizálni szeretnék az egészségüket. Általában biztonságosnak mondható, ha betartjuk a következő tanácsokat.

1. Nagyon fontos, hogy megbeszéljük az orvosunkkal, ha ginkgo biloba kiegészítőket kívánunk szedni, mert csak ő képes meghatározni, hogy mekkora lehet az a dózis, ami számunkra a legideálisabb.

2. Kerüljük az öndiagnózist. Ha a memóriánk fokozására szeretnénk használni a ginkgo bilobát, akkor is keressünk meg egy szakembert, aki a segítségünkre lehet. Tudni kell, hogy a gingko biloba bizonyos gyógynövényekkel vagy gyógyszerekkel kölcsönhatásba léphet, így lehet, hogy bizonyos időszakokban nem szedhetjük.

3. Olvassunk alaposan utána a ginkgo bilobának, hogy megismerjük felhasználási módjait, lehetséges előnyeit és mellékhatásait. A legjobb, ha olyan kiegészítők mellett döntünk, amik 100%-ban tartalmazzák a ginkgo biloba kivonatait, mivel sok tablettában felesleges és káros adalékanyagok is lehetnek.

4. Várjuk ki, amíg a gyógynövény el kezd hatni. Ez körülbelül 4-6 hétig is eltarthat, tehát ne várjuk, hogy már másnapra jobban leszünk tőle.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ginkgo-biloba.blog.hu/api/trackback/id/tr7912387303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása