A ginkgo biloba, az univerzális csodaszer

Kitekintés más természetes hatóanyagokra

2017. július 22. 10:01 - paugezu

Meniere betegség

Sokan fordulnak a vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz és gyógynövényekhez, hogy enyhítsék a Meniere-betegség tüneteit. A Meniere-betegség a belső fül egy krónikus állapota. A Meniere-betegségben szenvedő emberek fülcsengést, a fülben teltségérzetet, ingadozó hallást és fokozatos hallásvesztést tapasztalnak, állítja a Washington University School of Medicine. A Meniere-betegség hagyományos orvosi kezelése a vízhajtók szedése és az alacsony sótartalmú diéta. Azonban sokan állítják, hogy más vitaminok, ásványi anyagok és gyógynövények (például a ginkgo biloba) is hasznosak lehetnek a tünetek enyhítésében.

A magnézium ásvány

A magnézium előnyös lehet néhány ember esetében a Meniere-betegség kezelésében. Egy kisebb tanulmány megállapította, hogy a Meniere-betegségben szenvedő embereknek csökkentek a tüneteik, miután 10-20 intravénás infúziót kaptak a magnézium-szulfátból, állítja az Integrative Medicine egyik cikke. A cikk szerzői megjegyezték, hogy a bejelentett vizsgálatokat az 1940-es években végezték és a kutatásban is voltak tervezési hibák, ezért szükségesnek látszik további kutatásokat végeni a magnézium hatását kikutatni a Meniere-betegség esetében.

JOH

A JOH vitaminok, növényi termékek és kiegészítők kombinációja, amit a Meniere Alapítvány egy orvosa fejlesztett ki. A JOH komponensei közé tartoznak a citrom bioflavonoid, a vinpocetin, az L-lizin, a ginkgo biloba-kivonat, a C-vitamin, az E-vitamin és az MSM vagy metilsufonilmetán. E készítmény szedése után az emberek kevésbé tapasztalják meg a Meniere tüneteit.

gingko5.jpg

Cukorbetegség

A cukorbetegség kezelésére igen sokféle gyógynövényt használnak: vannak olyan növények, amik természetesen képesek csökkenteni a vércukorszintet. A tudományos kutatás most új megvilágításból közelített a betegséghez, így számos olyan gyógynövényt talált alkalmasnak a cukorbetegség kezelésére.

1. Fekete áfonya

A cukorbetegség kezelésére leggyakrabban a fekete áfonyát vagy Európai áfonyát használják (Vaccinium myrtillus). E növény leveleiről már kimutatták, hogy képes csökketeni a vércukorszintet. A tradicionális gyógyászatban néhány marék levelet 3-4 csésze vízzel forráztak le és fél óráig áztatták, hogy a hatóanyagok kioldódjanak. Ez a tea képes normalizálni a vércukorszintet. A fekete áfonyát kivonatok formájában is be lehet szerezni, ezekből napi háromszor 80-160 mg szükséges.

2. Gymnema Sylvestre

Ez az indiai növény a Selyemkórók családjának tagja. Gurmar hindinek vagyis cukorpuszítónak nevezik és már az ajurvédikus gyógyászatban is évszázadok óta használják. Naponta 400 mg Gymnema Sylvestre kivonatot elfogyasztva a glükóz könnyebben hasznosul a szervezetben.

3. Ginkgo biloba

A ginkgo bilobával leginkább a diabétesz mellékhatásait kezelhetjük. Ez a növény növeli a véráramlást a végtagokban és a szemekben, így a cukorbetegség bizonyos szövődményei elkerülhetőek. A ginkgo bilobával meg lehet akadályozni a diabéteszes retinopátiát.

4. Közönséges laboda

Az Artiplex Halim bizonyítottan képe javítani a vércukorszintet. A gyógynövényből naponta 3 gramm szükséges, hogy a cukorbetegség kezelhetővé váljon.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ginkgo-biloba.blog.hu/api/trackback/id/tr10012387167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása